10 lucruri care ar schimba in bine zona Arieseni – Vartop

Daca locuiesti ca si mine in Oradea sau in judetul Bihor, alternativa cea mai apropiata de a schia o zi sau un sfarsit de saptamana este zona Arieseni – Vartop unde in trecut puteai sa ajungi in 2 ore insa de cand deja celebrul DN 76 Oradea – Deva este intr-o continua reparatie probabil iti va lua aproximativ 3 ore. Duminica dimineata pe o ninsoare abundenta, ne-am suit intr-un van de 7 locuri cu gandul la prima tura de schi & snowboard din acest an.

Continue reading

Impactul campanie #prinBihor 2014

În primul articol de pe acest blog am povestit despre prima ediție a campaniei #prinbihor cu Euromaidec Touring, dar azi aș vrea să vă povestesc ce s-a întâmplat în a doua ediție #prinbihor și care a fost impactul acesteia.

poza1

Campania #prinbihor 2014 care s-a desfășurat în 4 octombrie a fost sprijinita de foarte multe persoane și in numele întregii echipe le mulțumesc pe această cale pentru că sunt promotorii locurilor mai puțin cunoscute din județul nostru.

Continue reading

Oradea în zi de sărbătoare – turul gratuit al orașului Oradea

Dragi prieteni, pe o vreme superbă, cu mult soare, alături de unii dintre voi ne-am strâns duminică, de ziua orașului, la Complexul Baroc pentru a participa la proiectul inițiat de Oradea în Imagini și Euromaidec Touring ,,Oradea în zi de sărbătoare” a cărui comunicare pe rețelele sociale s-a realizat prin hashtag-ul #descoperaOradea.

Ideea acestui proiect, care constă în organizarea unui tur gratuit al orașului Oradea, chiar în ziua împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Oradiei s-a materializat acum o lună de zile în cadrul unei discuții avute cu Dan și Vasile cei care sunt coordonatorii paginilor Oradea în Imagini și Bihor în Imagini.

De câțiva ani Euromaidec Touring organizează tururi cu denumirea de Oradea City Tour, pentru turiștii din Băile Felix, dar și pentru grupurile care trec prin Oradea și care ne solicită acest tur.

Ca și administrator de companie am organizat alături de colegii mei sute de tururi ale orașului Oradea, dar din punct de vedere personal ca și turist în orașul de domiciliu, recunosc că turul de ieri a fost primul pentru mine și probabil pentru mulți dintre cei care au venit ieri lucrurile au stat la fel.

Traseul pe care am pornit alături de cei peste 100 de participanți a constat în vizitarea următoarelor puncte de interes turistic: Complexu Baroc – Parcul Petofi – Calea Republicii – Parcul Traian – Piața Regele Ferdinand – Piața Unirii – Pasajul Vulturul Negru – Parcul 1 Decembrie.

Pe lângă partea turistică de vizitare, am încercat să fim cât mai vizibili pe rețelele sociale așa că au fost create special locații de check-in pentru acest eveniment cu scopul de a promova obiectivele orașului Oradea. Cuvântul monitorizat (hashtagul) în rețelele sociale a fost #descoperaOradea și până la ora redactării acestui articol am avut un total de peste 57 de apariții majoritatea pe conturile Oradea in Imagini și Euromaidec Touring (se iau în considerare doar postările din fan page-uri fără conturile personale) cu un impact de peste 35 000 de viewership din care 82,5% postări pe Facebook, iar 17,5% pe Twitter.

Descopera Oradea

Descopera Oradea

Înainte să închei aș dori să vă mulțumesc frumos pentru participare, să le mulțumesc băieților de la Oradea în Imagini pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând să îi mulțumesc colegei mele Betty (ghidul nostru) care chiar dacă în dimineața zilei respective a mai avut un grup de turiști, a avut răbdarea și dispoziția să ne prezinte Oradea în zi de sărbătoare.

Pozele de mai jos descriu fără cuvinte de această dată cum au decurs lucrurile în turul gratuit al orașului Oradea organizat de Oradea în Imagini și Euromaidec Touring.

Călin Păcurar

 

DSC_0031 DSC_0035 DSC_0048  DSC_0056 DSC_0063 DSC_0071 DSC_0079 DSC_0087 DSC_0092 DSC_0093

Poezia Prin Bihor – Daniel Ciobanu

#prinbihor e mai mult decât o simplă campanie de turism. Aceasta este un prilej ca oameni deosebiți să descopere, să aprecieze și să transmită mai departe cât de fain e să călătorești prin Bihor.

Vă prezentăm în cele de mai jos unul din oamenii frumoși ce ne-au fost alături – Daniel Ciobanu, cel care a compus câteva rime, extrem de iscusite, inspirat fiind de cele văzute în decursul unei zile #prinbihor. Pentru întreaga echipă Euromaidec Touring a fost o surpriză extrem de placută.

Prin Bihor e tare fain! Vă îndemnăm să călătoriți și să vă lăsați inspirați de locurile frumoase din județul Bihor.

ÎȚI MULȚUMIM DANIEL!

 

Chiar dacă nu a fost soare
Noi ne-am strâns cu mic, cu mare
Cu Euromaidec în parcare
Și-am pornit la o plimbare.

În autocar noi am urcat
Și prin Bihor ne-am tot plimbat
Pe domnul Gaspard l-am luat
Și înspre Ier am apucat.

Iar pe unde ne-am oprit
Cățeluși am întâlnit
Ei nu prea au mârâit
Dar la Lili au sărit.

Și-un muzeu am vizitat
Unde vinuri am gustat
Însă nu ne-am îmbătat,
Spre castel ne-am îndreptat.

Ne-am distrat de minune,
Am mâncat plăcinte bune,
M-am prăfuit puțin pe haine
Dar mi-am făcut poze faine!

În final am învățat
Și avem de promovat
Viața omului la sat,
Că-i femeie, că-i bărbat!

Mi-a plăcut pe la izvor
Iar de voi îmi va fi dor
Și promit pe viitor
Să mă plimb tot… #prinBihor!

MULȚUMIM 21ART.RO PENTRU REALIZAREA MATERIALULUI VIDEO INSERAT ÎN CELE DE MAI SUS ÎN CARE AȚI CAPTURAT CÂTEVA MOMENTE EMOȚIONANTE DIN CAMPANIA #prinbihor.

Despre #prinBihor

Cum a început campania de promovare #prinbihor cu Euromaidec Touring?

Înainte să vă povestesc cum s-a născut ideea #prinBihor, aș dori să încep prin a mulțumi persoanelor participante în cadrul primei ediții 2013, care au susținut această inițiativă și fără de care nu s-ar fi putut realiza. Așadar MULȚUMESC FRUMOS pentru sprijin următorilor:

21art I 24 FUN I Asociația Addept Bihor I Asociația Firmelor Bihorene I Atelier Handmade I Bihon.ro I Bihoreanul I Bogdan Pater I Crișana CrisTV I Dan Marius Sabău I Digi24 Oradea I Hi-life Oradea I Junior Chamber International (JCI) I Liliana Ianculescu I Mekanism Studio I Nick Goina I Oradea în Imagini I OradeaPress I Ovi D. Pop I Rotaract Club Oradea I

Cine suntem?

Euromaidec Touring este o companie de transport persoane, închirieri autoturisme, microbuze, autocare, dar și agenție autorizată de turism, cu peste 10 ani de experiență. Peste 30% din totalul activității noastre sunt transporturile turistice, excursiile și turismul, acestea fiind atât cu vânzare individuală, cât și pe sistemul de închirieri microbuze și autocare către diverse grupuri organizate. Mai multe detalii despre cine suntem pe www.euromaidec.ro

Care sunt cele mai cerute excursii #prinbihor?

Ponderea încasărilor Euromaidec Touring a crescut semnificativ pe segmentul excursii și din analiza noastră internă a rezultat că, cererile pentru excursii vin de cele mai multe ori pentru aceleași destinații, spre exemplu: dacă analizăm solicitările turiștilor care ajung în Băile Felix și Oradea, aceștia își manifestă dorința de a vizita Peștera Urșilor, Tur de oraș Oradea și mai nou Peștera Meziad a luat locul destinației Stâna de Vale care nu mai are gloria de altă dată. Desigur, pentru că suntem foarte aproape de granița cu Ungaria, avem cereri pentru deplasări la Budapesta, Debrecen, etc. dar ele nu sunt direct relevante pentru această analiză. Pe de altă parte, dacă luăm în calcul solicitările de la grădinițe, școli, licee, facultăți sau alte forme de grupuri organizate, cererile pentru destinațiile #prinbihor sunt Peștera Ursilor, Peștera Farcu, Peștera Meziad, Vârtop Arieșeni, Poiana Florilor, defileul Vadul Crișului cu Peștera Unguru Mare, ocazional zona Remeți, Coada Lacului, iar de când drumul a fost refăcut, inclusiv zona munților Apuseni. La o privire mai atentă putem observa că, cererile de excursii sunt cam aceleași indiferent de sursa din care provin.

Ce este #prinBihor?

#prinbihor este o campanie de promovare a obiectivelor turistice, a tradițiilor, a poveștilor și a locurilor mai puțin cunoscute din județul Bihor.

Cum am început #prinbihor cu Euromaidec Touring – ediția 2013?

Ideea de a promova județul Bihor a venit oarecum natural așa că nu am stat foarte mult pe gânduri. Fiindcă din activitatea curentă a unui manager sau antreprenor nu poate lipsi ceea ce se numește ,,research”(cercetare pe segmentul de piață), a urmat imediat această etapă care nu e foarte complicat de făcut în era internetului doar că implică reurse mari de timp.

Citesc aproape zilnic cele mai importante zece bloguri de turism în România, iar undeva în perioada toamna 2012 – iarna 2013 am văzut cum a fost promovat și organizat un astfel de eveniment intitulat #prinNeamț, a cărui echipa a făcut anul acesta o treabă extraordinară și astfel proiectul a fost dus la un alt nivel. Dintre paginile web de promovare a zonelor turistice și a poveștilor frumoase îmi place foarte mult www.printransilvania.ro dar poate cel mai cunoscut proiect promovat pe toate canalele ( TV, presa scrisă, social media, etc. ) este www.redescoperaromania.ro.

Am încercat să mă inspir din activitățile de mai sus și pentru că îmi doream de ceva vreme să găsesc o modalitate prin care să fac cunoscute minunatele obiectivele turistice din județul Bihor, am trecut la acțiune. Astfel, în primăvara anului 2013 am hotărât alături de echipa Euromaidec Touring să organizăm primul tur de promovare al județului Bihor alături de cei mai importanți bloggeri orădeni și ziariști locali, cele mai relevante televiziuni locale, cei mai pasionați fotografi profesioniști, dar și asociații/organizații care se ocupă de promovarea turismului.

Ce a ieșit?

#PrinBihor cu Euromaidec Touring s-a desfășurat pe data de 11 iunie 2013 și a fost prima campanie de promovare a județului Bihor inițiată de o companie privată. Rezultatele au fost mult peste așteptările noastre: zeci de articole în presa scrisă și în presa online, zeci de postări ale bloggerilor, mii de poze postate în social media. Toate acestea au generat în lanț multe alte articole, comentarii dar și emisiuni TV. Videoclipul de mai jos arată locațiile vizitate.

Ce urmează?

A doua ediție #prinBihor 2014 se va desfășura în data de 4 octombrie 2014, iar detaliile despre această campanie le voi prezenta într-un alt articol. Până atunci aștept părerile și sugestiile voastre despre pagina http://www.prinbihor.ro printr-un comentariu.

Mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în a promova județul Bihor!

Călin Păcurar,

Manager Euromaidec Touring