Despre #prinBihor

Cum a început campania de promovare #prinbihor cu Euromaidec Touring?

Înainte să vă povestesc cum s-a născut ideea #prinBihor, aș dori să încep prin a mulțumi persoanelor participante în cadrul primei ediții 2013, care au susținut această inițiativă și fără de care nu s-ar fi putut realiza. Așadar MULȚUMESC FRUMOS pentru sprijin următorilor:

21art I 24 FUN I Asociația Addept Bihor I Asociația Firmelor Bihorene I Atelier Handmade I Bihon.ro I Bihoreanul I Bogdan Pater I Crișana CrisTV I Dan Marius Sabău I Digi24 Oradea I Hi-life Oradea I Junior Chamber International (JCI) I Liliana Ianculescu I Mekanism Studio I Nick Goina I Oradea în Imagini I OradeaPress I Ovi D. Pop I Rotaract Club Oradea I

Cine suntem?

Euromaidec Touring este o companie de transport persoane, închirieri autoturisme, microbuze, autocare, dar și agenție autorizată de turism, cu peste 10 ani de experiență. Peste 30% din totalul activității noastre sunt transporturile turistice, excursiile și turismul, acestea fiind atât cu vânzare individuală, cât și pe sistemul de închirieri microbuze și autocare către diverse grupuri organizate. Mai multe detalii despre cine suntem pe www.euromaidec.ro

Care sunt cele mai cerute excursii #prinbihor?

Ponderea încasărilor Euromaidec Touring a crescut semnificativ pe segmentul excursii și din analiza noastră internă a rezultat că, cererile pentru excursii vin de cele mai multe ori pentru aceleași destinații, spre exemplu: dacă analizăm solicitările turiștilor care ajung în Băile Felix și Oradea, aceștia își manifestă dorința de a vizita Peștera Urșilor, Tur de oraș Oradea și mai nou Peștera Meziad a luat locul destinației Stâna de Vale care nu mai are gloria de altă dată. Desigur, pentru că suntem foarte aproape de granița cu Ungaria, avem cereri pentru deplasări la Budapesta, Debrecen, etc. dar ele nu sunt direct relevante pentru această analiză. Pe de altă parte, dacă luăm în calcul solicitările de la grădinițe, școli, licee, facultăți sau alte forme de grupuri organizate, cererile pentru destinațiile #prinbihor sunt Peștera Ursilor, Peștera Farcu, Peștera Meziad, Vârtop Arieșeni, Poiana Florilor, defileul Vadul Crișului cu Peștera Unguru Mare, ocazional zona Remeți, Coada Lacului, iar de când drumul a fost refăcut, inclusiv zona munților Apuseni. La o privire mai atentă putem observa că, cererile de excursii sunt cam aceleași indiferent de sursa din care provin.

Ce este #prinBihor?

#prinbihor este o campanie de promovare a obiectivelor turistice, a tradițiilor, a poveștilor și a locurilor mai puțin cunoscute din județul Bihor.

Cum am început #prinbihor cu Euromaidec Touring – ediția 2013?

Ideea de a promova județul Bihor a venit oarecum natural așa că nu am stat foarte mult pe gânduri. Fiindcă din activitatea curentă a unui manager sau antreprenor nu poate lipsi ceea ce se numește ,,research”(cercetare pe segmentul de piață), a urmat imediat această etapă care nu e foarte complicat de făcut în era internetului doar că implică reurse mari de timp.

Citesc aproape zilnic cele mai importante zece bloguri de turism în România, iar undeva în perioada toamna 2012 – iarna 2013 am văzut cum a fost promovat și organizat un astfel de eveniment intitulat #prinNeamț, a cărui echipa a făcut anul acesta o treabă extraordinară și astfel proiectul a fost dus la un alt nivel. Dintre paginile web de promovare a zonelor turistice și a poveștilor frumoase îmi place foarte mult www.printransilvania.ro dar poate cel mai cunoscut proiect promovat pe toate canalele ( TV, presa scrisă, social media, etc. ) este www.redescoperaromania.ro.

Am încercat să mă inspir din activitățile de mai sus și pentru că îmi doream de ceva vreme să găsesc o modalitate prin care să fac cunoscute minunatele obiectivele turistice din județul Bihor, am trecut la acțiune. Astfel, în primăvara anului 2013 am hotărât alături de echipa Euromaidec Touring să organizăm primul tur de promovare al județului Bihor alături de cei mai importanți bloggeri orădeni și ziariști locali, cele mai relevante televiziuni locale, cei mai pasionați fotografi profesioniști, dar și asociații/organizații care se ocupă de promovarea turismului.

Ce a ieșit?

#PrinBihor cu Euromaidec Touring s-a desfășurat pe data de 11 iunie 2013 și a fost prima campanie de promovare a județului Bihor inițiată de o companie privată. Rezultatele au fost mult peste așteptările noastre: zeci de articole în presa scrisă și în presa online, zeci de postări ale bloggerilor, mii de poze postate în social media. Toate acestea au generat în lanț multe alte articole, comentarii dar și emisiuni TV. Videoclipul de mai jos arată locațiile vizitate.

Ce urmează?

A doua ediție #prinBihor 2014 se va desfășura în data de 4 octombrie 2014, iar detaliile despre această campanie le voi prezenta într-un alt articol. Până atunci aștept părerile și sugestiile voastre despre pagina http://www.prinbihor.ro printr-un comentariu.

Mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în a promova județul Bihor!

Călin Păcurar,

Manager Euromaidec Touring